Ange ditt sökord

Annons:

Ömmande lillfinger

Jag har torr hud, djupa spruckna sår, blåsor, gul och hård hud på mitt högra lillfinger. Jag kan inte smörja med hudkräm eller kortison för det svider så otroligt mycket. Kan inte ha fingret under varmt vatten för det gör ont. Kan egentligen inte ha fingret i blöt överhuvudtaget. Om jag böjer fingret spricker det i huden. Ibland gör det ont i leden ner mot handflatan. Vad kan det vara? Emelie, 25

Beskrivningen är den av ett torrt, sprickande men troligen också infekterat eksem. Du behöver kraftigare hjälp än du själv kan köpa på apoteket, så sök din husläkare. Men smörja måste du göra - annan bot gives inte. Och av din beskrivning att döma skall du smörja feta preparat som Locobas eller vaselin. Och sen undrar man förstås varför du har detta bara på ett enda lillfinger.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: