Ange ditt sökord

Annons:

Ångest och graviditet

Hej!
Jag har haft stark ångest till och från i 15 år. Nu har jag blivit gravid och väntar vårt tredje barn. Äter Sobril och är livrädd för att sluta och behöva må dåligt igen. Vet inte hur jag ska klara den graviditeten. Kan en läkare sjukskriva mig för mina åkommor om jag känner att jag inte klarar av det här. OROLIG till tusen. Q-tina (34år)

Du måste snarast se till att du får komma till en läkare som kan bedöma vad du lider av. Ångestsyndrom? I så fall vilket? Depression? Svängningar i sinnestillståndet som kan tyda på ett bipolärt tillstånd? För att i steg nr två, tillsammans med dig, komma fram till vilken behandling som är bäst för dig.
Att under graviditeten vara höggradigt stressad eller deprimerad innebär att fostret utsätts för negativ påverkan av stresshormon. Detta kan ha konsekvenser som ökad risk för för tidig födsel, hämmad tillväxt mm.
Sjukskrivning kan ibland vara nödvändigt men är inte en självklar åtgärd, det kan innebära mer tid och utrymme för oro när man inte har sitt arbete som ”distraherar” ens orostankar.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!