Ange ditt sökord

Annons:

Äta Silica i förebyggande syfte?

Hej! Jag ska göra en GBP-operation (överviktsoperation) snart och alla som har gjort den tappar väldigt mkt hår pga att man går ner så snabbt. När de börjar tappa detta efter operation så äter de silica eller något annat liknande mot håravfall. Min fråga är nu: Kan man börja äta detta innan som förebyggande så att man kanske inte tappar så mycket? Josefine, 24

Eftersom jag inte kommer i kontakt med denna typ av patienter har jag ingen egen erfarenhet av detta. Men den uppkomstmekanism jag kan tänka mig för detta håravfall lär knappas påverkas av silica. Så nej, det lär inte hjälpa att ta i förväg.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: