Ange ditt sökord

Annons:

Är vår dotter överansträngd/utbränd?

Vår dotter född -78 var elitidrottare,men hon fick sluta pga överansträngning/utbrändhet ?
Hon är färdigutbildad på högskola,har en oavslutad doktorandtjänst, arbetar i projektanställningar halvårsvis, men har svårt att orka fullt ut.Hon är en mycket ambitiös vegetarian.Flera gånger i år har orken försvunnit. Hon blir yr, "tilt" i huvudet som hon säger.Kan bara tänka en tanke i taget långsamt.
Då får hon ta det mycket lugnt några dagar. Nu har det pågått ett par veckor.Som helhet i över 10 år.
Hon har tidigare år sökt terapihjälp periodvis.
Vi är oroliga för hennes liv.Hon orkar inte lägre.
VAD ska vi göra ??? Maggie (Kvinna 58år)

Det vore nog mycket bra för henne att komma i kontakt med en beteendevetare, KBT-terapeut, för att här diskutera bakgrund, personlighet och därefter får råd hur man skall gå vidare i livet. Det gäller att finna en balans i vad man orkar med och vilka förväntningar man själv har. Inte sällan måste man lära sig att hålla igen och hushålla med sin energi, samt ha pauser regelbundet för att kunna ladda upp det egna energiförrådet med att ha fullständigt kravlös "FRI" tid!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 4 juni, 2010

Liknande frågor

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Sömn & Stress

Misstänker att anhörig kommer bli utbränd

Hej! Jag tror att min syster kommer att bli utbränd. Hon är ständigt trött, vissa nätter sover hon ingenting, hon är väldigt lättirriterad och ojar sig över att hon har så mycket att göra. Jag har själv gått in i väggen och det är som att jag ser mig själv innan det hände. Hon vägrar lyssna på mig när jag säger att hon måste lugna ned sig. VAD bör man göra som anhörig om man känner någon som man tror är på väg att bli utbränd?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: