Ange ditt sökord

Annons:

Är vår dotter överansträngd/utbränd?

Vår dotter född -78 var elitidrottare,men hon fick sluta pga överansträngning/utbrändhet ?
Hon är färdigutbildad på högskola,har en oavslutad doktorandtjänst, arbetar i projektanställningar halvårsvis, men har svårt att orka fullt ut.Hon är en mycket ambitiös vegetarian.Flera gånger i år har orken försvunnit. Hon blir yr, “tilt” i huvudet som hon säger.Kan bara tänka en tanke i taget långsamt.
Då får hon ta det mycket lugnt några dagar. Nu har det pågått ett par veckor.Som helhet i över 10 år.
Hon har tidigare år sökt terapihjälp periodvis.
Vi är oroliga för hennes liv.Hon orkar inte lägre.
VAD ska vi göra ??? Maggie (Kvinna 58år)

Det vore nog mycket bra för henne att komma i kontakt med en beteendevetare, KBT-terapeut, för att här diskutera bakgrund, personlighet och därefter får råd hur man skall gå vidare i livet. Det gäller att finna en balans i vad man orkar med och vilka förväntningar man själv har. Inte sällan måste man lära sig att hålla igen och hushålla med sin energi, samt ha pauser regelbundet för att kunna ladda upp det egna energiförrådet med att ha fullständigt kravlös “FRI” tid!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: