Ange ditt sökord

Annons:

Äntligen kommit till skott

Kvinna (66) Hej. Jag har efter 50 års rökande äntligen kommit till skott med att sluta röka.
Inhandlade en massa Nikotin av styrka 21 mg, men mindre antal 14 mg.
Nu har jag för att dra ner på nikotinintaget delat 21 mg plåstren och fäster då halva plåstret med medicinsk häfttejp för säkerhets skull.
Min fråga nu är om jag verkligen får i mig hälften av 21 mg. alltså 10,5 mg ?
jag har lite abstinensbesvär, men inte värre än att jag står ut med det. Kan jag i så fall göra samma sak med 14 mg plåstren? Har nu haft plåster i 3 veckor varav 14 dgr helt 21 mg och nu den sista veckan 1/2 21 mg.

Tacksam för svar

Såvitt jag vet är alla studier på nikotinplåster utförda endast på hela plåster varför det inte kan uteslutas att det läcker ut nikotin via den medicinska häfttejpen. Även med hela plåster varierar upptaget mellan olika individer liksom hur snabbt det bryts ner.

Lycka till med rökstoppet.

Mvh PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: