Ange ditt sökord

Annons:

Äntligen kommit till skott

Kvinna (66) Hej. Jag har efter 50 års rökande äntligen kommit till skott med att sluta röka.
Inhandlade en massa Nikotin av styrka 21 mg, men mindre antal 14 mg.
Nu har jag för att dra ner på nikotinintaget delat 21 mg plåstren och fäster då halva plåstret med medicinsk häfttejp för säkerhets skull.
Min fråga nu är om jag verkligen får i mig hälften av 21 mg. alltså 10,5 mg ?
jag har lite abstinensbesvär, men inte värre än att jag står ut med det. Kan jag i så fall göra samma sak med 14 mg plåstren? Har nu haft plåster i 3 veckor varav 14 dgr helt 21 mg och nu den sista veckan 1/2 21 mg.

Tacksam för svar

Såvitt jag vet är alla studier på nikotinplåster utförda endast på hela plåster varför det inte kan uteslutas att det läcker ut nikotin via den medicinska häfttejpen. Även med hela plåster varierar upptaget mellan olika individer liksom hur snabbt det bryts ner.

Lycka till med rökstoppet.

Mvh PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 augusti, 2009

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: