Ange ditt sökord

Annons:

Äcklas av kraftig hårväxt

Hej!
Jag har mycket problem med generande hårväxt. Har mörkt hår på på hela kroppen, på armarna brukar jag bleka det, men jag har även på brösten, magen, överläppen som jag mår väldigt dåligt över. Brukar dra bort det värsta med pincett men allt går inte bort. Finns det något jag kan göra? Dessutom har jag mycket könshår och det är ganska grovt så om jag rakar bikinilinjen gör det ont och sen växer det ut jättesnabbt igen så det är äckligt stubb där. Samma sak med armhålorna, och när jag rakar mig där så kan jag inte raka bort allt, det syns hur noga jag än rakar och det verkar inte som någon annan har det problemet, har aldrig sett nåt i alla fall. Så jag brukar plocka bort håret där med med pincett men det gör ont och är väldigt jobbigt. Vad ska jag göra? Jag törs inte (och har inte råd med) att få håret borttaget med laser eller liknande och det kanske man inte får göra överallt? Jag lider fruktansvärt mycket av detta, speciellt när jag ska bo ihop med min pojkvän, jag vill inte vara såhär äckligt hårig, jag äcklas över mig själv och vill inte att nån ska se mig eller röra mig, speciellt så äcklas jag av mitt grova könshår som är svart och verkar växa överallt.
Hjälp mig snälla!

Hur är det i din släkt? Har dina systrar, mamma eller pappa mycket mörkt hår och kraftig behåring? Har man en fysiologiskt kraftig hårväxt så finns de behandlingar som du själv nämner såsom blekning, vaxning, diatermi eller laser. Akne-preparatet Diane kan ibland hjälpa men det finns en del kontraindiaktioner mot detta läkemedel som måste skrivas ut av läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: