Senaste hälsonyheterna

Senaste hälsonyheterna

Det krävs endast ca 200 gram spenat per dag  för att få en skyddande effekt.
Spenat kan motverka fettlever
För dig som tycker om att lägga spenat på tallriken kommer nu glädjande nyheter, spenat kan faktiskt motverka fettlever.
Antalet digitala vårdbesök väntas öka från drygt 2000 000 i fjol till över en halv miljon i år.
Digitala vårdbesök ökar rejält - nuvarande system för ersättning ifrågasatt
De digitala vårdbesöken har ökat explosionsartat under 2018, det visar en ny unik kartläggning.
Lugn och avkoppling är tätt följt av att man vill umgås med familj, släkt och vänner som även det av majoriteten anses som mycket viktigt.
Det här är viktigast för svenskarna på jul!
Gamla traditioner, nya traditioner och kommersiella intressen slåss om svenskarnas intressen under december månad men vad är egentligen viktigast för svenskarna på
Foto: Ulrika Pousette
Ugnspannkaka med grönkål
Ugnspannkaka är en god och enkel vardagsrätt, här i ny spännande tappning!
De som oftast drabbas av en hjärtinfarkt på julafton är de äldre, lite skörare individerna.
Markant ökning av hjärtinfarkter på julafton
På julafton ökar antalet hjärtinfarkter med närmare 40 procent i Sverige. Social stress och intag av större mängder mat och dryck kan vara orsaken.
Närmare hälften anser att julmusiken är som mest stressade i butiksmiljö., Albumet "Christmas Songs (Mindfulness Edition)" finns redan nu ute på Spotify.
Mindfulnessversioner av klassiska jullåtar ska skänka ro till stressade julhandlare
Julhandeln är i full gång och nu visar en undersökning att butiksbesökare i hög grad anser att julmusik är som mest stressande i butiksmiljö.
 För att lättare kunna identifiera läkemedelsbiverkningar hos personer över 75 år har Socialstyrelsen tagit fram en checklista.
Checklista ska minska onödiga läkemedel till äldre
Med en ny checklista ska vården enklare upptäcka läkemedelsbiverkningar och andra förbisedda orsaker till äldres ohälsa.
Säsongen för vinterkräksjuka sträcker sig mellan november och april vilket statistiken över antalet sökningar tydligt bekräftar., God handhygien är nyckeln till att begränsa smittspridningen av vinterkräksjukan., Calicivirus är en familj av enkelsträngade RNA-virus som orsakar vinterkräksjukan. Foto: Wikipedia
Vinterkräksjukan är här - så kan du undvika att bli smittad
Det är dags att på allvar tänka på handhygienen då allt tyder på att årets säsong av vinterkräksjukan är här, i alla fall om man följer de sökningar som har gjorts
En tredjedel av de butiksanställda upplever julmusiken som mer påfrestande än annan musik.
Julmusik ger butikspersonal migrän
Ingen har väl missat julmusiken som spelas runtom i handeln men för de anställda kan den eviga julmusiken leda till att man behöver sjukanmäla sig.
, Elisabeth Wallenius, före detta ordförande och numera ledamot i styrelsen för Riksförbundet för sällsynta diagnoser., Cecilia Gunnarsson, verksamhetschef för Centrum för sällsynta diagnoser (CSD) Sydöst.
Sällsynta diagnoser - allt annat än sällsynta
Begreppet sällsynta diagnoser är ett samlingsnamn för flera olika diagnoser.
 

Veckans fråga

Var firar du jul i år - hemma eller borta?

Nyhetsbrev

E-postadress