Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Ugnsbakad torskfilé med potatis och grönkålsstomp

En snabb men ändå lite festligare vardagsrätt blir det när man använder den fina torskryggen.

Annons:

Potatistompet ska vara lite grovmosat och det är fantastisk vilken smak det moset får när man tillsätter den frästa grönkålen. Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

4 portioner

 • 800 g potatis
 • 250 g grönkål
 • 4 torskfiléer
 • smör/matfett
 • färsk riven pepparot
 • 3-4 tomater
 • 0,5 dl finklippt gräslök
 • 1 tsk äppelcidervinäger
 • olivolja
 • havssalt och svartpeppar

Gör så här

 1. Skala och koka potatisen och låt vila i kastrullen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Lägg tomaterna i en skål och blanda dem med finklippt gräslök. Krydda med salt, peppar, äppelcidervinäger och olivolja. Stek fisken i smör/matfett på bägge sidor så de får fin färg och blir knappt genomstekta. Strössla över med den rivna pepparoten på slutet av stektiden.
 2. Skölj grönkålen, skär bort mitten stjälken och hacka den grovt. Värm en stekpanna med lite olivolja och fräs grönkål lite snabbt så den sjunker ihop något. Krossa potatisen med en sked. Rör ner grönkål och en klick smör. Krydda med salt och peppar.
 3. Servera torsken med potatis och grönkålsstomp. Toppa med tomatsallad och gurkstavar på sidan.
Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: