Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Tortilla espanola

Tortilla är en potatisomelett från Spanien. Enklaste sättet att lyckas med tortillan är att göra den i ugnen.

Annons:

För att göra den matigare toppas den här med skinka. Det går också bra att strimla skinkan och ha den i omeletten. Vill du ha den vegetarisk toppar du med grönsaker. Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

4 portioner

 • 4 st ägg
 • 2 msk laktosfri mjölk eller vatten
 • salt och svartpeppar
 • 1 st purjolök gröna delen
 • olivolja
 • 4 st stora potatisar kokta och skivade
 • 80 g lufttorkad skinka
 • ev färsk timjan

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop ägg, mjölk eller vatten, salt och peppar. Fräs purjolöken i en ugnssäker stekpanna i lite olivolja.
 2. Häll på äggblandningen och tillaga på svag värme ett par minuter. Lägg på skivad potatis och gratinera i ugnen ca 15 minuter, eller tills omeletten stannat och fått gyllene färg.
 3. Servera med lufttorkad skinka och klipp eventuellt över färsk timjan.
Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: