Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Tonfiskpasta

Tonfisk är bra att ha hemma till en enkel pastarätt. Kapris finns i flera storlekar. I receptet är det dem i mellanstorlek, men det går bra att använda både större och mindre.

Annons:

Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

4 portioner

 • 400 g glutenfri pasta, till exempel spaghetti
 • 2 röda paprikor
 • 1 purjolök (gröna delen)
 • 1 burk tonfisk i vatten, 185 g
 • valfri olja (gärna smaksatt med vitlök och chili)
 • 1 burk skalade tomater, 400 g
 • salt och svartpeppar
 • 1⁄2 dl mellanstora kapris
 • parmesanost
 • bladpersilja

Gör så här

 1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
 2. Kärna ur och strimla paprikorna. Strimla purjolöken. Låt tonfisken rinna av.
 3. Fräs paprika och purjolök i olja i en stekpanna. Tillsätt tomaterna och låt det koka ihop någon minut. Lägg i tonfisken och smaksätt med salt och peppar.
 4. Blanda såsen med den kokta pastan och toppa med kapris, riven parmesan och bladpersilja. Servera direkt.

Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.

Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: