Ange ditt sökord

Ta med “oss” i hängmattan!

Ta med “oss” i hängmattan!

Nu finns vi i din mobil och surfplatta, när du behöver det - där du behöver det. Ta med oss ut i solen antingen  i hängmattan, på uteserveringen eller bilresan. 

Annons:

Doktorn.com är en del av Erlandsson & Bloom AB, Sveriges mest kompletta mediehus inom medicin, hälsa och välbefinnande. Nu flyttar vi fram positionerna ytterligare genom att förbättra tillgängligheten via mobila enheter.

Anpassad mobilsajt

Sajten finns tillgänglig redan nu och du besöker www.doktorn.com direkt i din mobil och kommer då till den anpassade mobilsajten. Du kan enkelt ändra till att besöka den ”vanliga” hemsidan.

– Tänk dig att du sitter och äter en glass, får ont i magen och undrar om du kanske är gluten- och/eller laktosintolerant? Gå in på Doktorn.com och snabbt hittar du artiklar som kan hjälpa dig i dina funderingar. Det är tillgänglighet och som vi säger ”kunskap, trygghet och nyfikenhet – genom hela livet”, säger Anders Åker, digital projektledare Erlandsson & Bloom AB.

Med cirka 230 000 unika besökare per månad är Doktorn.com en populär och ständigt växande sida för den som söker kunskap och inspiration inom hälsa, medicin och välbefinnande.

Följer användarmönstret 

Du kommer automatiskt till den nya mobila sajten genom att hemsidan ”känner av” vilken typ av enhet du besöker hemsidan från.

– Det fanns knappast ett bättre tillfälle att lansera mobila Doktorn.com än nu när vi har haft årets varmaste dag och allt fler kommer att tillbringa tid utomhus och inte vid datorer, varken stationära eller bärbara, utan med mobiltelefoner och surfplattor. Vi har sett att ungefär 30 procent av trafiken på Doktorn.com kommer från mobila enheter.  Eftersom företagets vision är att öka kunskapen inom medicin, hälsa och välbefinnande innebär det även att vi självklart ska finnas tillgängliga där besökaren finns. Den nya sidan är helt anpassad för mobila enheter och ett tydligare gränssnitt gör det enkelt att läsa och hitta på Doktorn.com

När Erlandsson & Bloom har studerat besöksmönstret på Doktorn.com är det tydligt att de allra flesta besöker sajten via sin mobila enhet på helgerna.

– Anledningen till detta är förmodligen att många av våra besökare kommer in via datorer på jobbet på vardagarna medan man på helgen har med sig sin surfplatta eller mobiltelefon. Därför är det ännu viktigare att man enkelt kan hitta information och kunskap ”on the go” – när man inte sitter framför datorn, säger Anders Åker.

Innovativa lösningar

Den mobila anpassningen kommer även förlänga besökstiden då det nu är betydligt mindre krävande för besökaren att hitta, ta del av och dela den kunskap som Doktorn.com erbjuder.

–  Vi tror på att vi i förlänger vår närvaro och att vi inom en snar framtid ytterligare kan knyta ihop de olika delar som ingår i vår portfolio. En mobil lösning öppnar till exempel upp för ännu fler innovativa lösningar via vår väntrumstidning, våra broschyrställ och samarbetet med väntrums-TV genom Nordisk Väntrums-TV. Eftersom vi har mobiltelefonen och snart även surfplattan med oss överallt kan vi förstärka vår position genom den här typen av lanseringar, säger Johan Bloom, vd för Erlandsson & Bloom AB.

Fakta Doktorn.com via mobila enheter

Vanligt är att man via mobiltelefonen söker information om akuta besvär som förkylningar och barninfektioner. Det är också många besök på tydliga ”ungdomsbesvär” samt kroniska sjukdomar som högt blodtryck och cancer. Exempel på andel besökare som kommer in via mobilen

  • Högt blodtryck 25%
  • Halsfluss 56%
  • Migrän 47%
  • Ångest 35%
  • Högt kolesterol 21%
  • Acne 44%
  • PMS 50%
  • Vinterkräksjukan 50%
  • Lungcancer 29%

Såhär använder du Doktorn.com i mobilen

 Här följer några bilder som gör att du enkelt kan se hur du använder Doktorn.com i mobiltelefonen eller surfplattan. Om ändå vill se den vanliga sajten går du in i menyn (den runda cirkeln) och längst ner finns alternativ att se sajten på vanligt vis. 
 
Startsidan
 
1. Den välbekanta startsidan ska vara både inbjudande, igenkännande och lätt att ta till sig.
 
Meny
 
2. Genom den runda cirkeln kommer man direkt till den smarta menyn.
 
Områden
 
3. Vid menyn finns även alla områden samlade, precis som på webben från A-Ö.
 
Sök
 
4. Genom att klicka på sökrutan hittar du snabbt det du behöver, när du behöver det.
 
Artikel
 
5. Artiklarna blir lättlästa och det är enkelt att sprida kunskap vidare genom att dela det du läst!
 
Fråga Doktorn
 
6. Även Fråga Doktorn, en av våra mest populära tjänster finns att läsa på mobilsidan.
Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: