Ange ditt sökord

Ta chansen och vinn kritikerrosade boken Min stroke

Ta chansen och vinn kritikerrosade boken Min stroke

Vi lottar ut fem ex av boken "Min Stroke" av Jill Bolte Taylor.

Annons:

Den gripande berättelsen om Jill, hjärnforskaren, som drabbades av en kraftig stroke. Inom loppet av några timmar försvann förmågan att tala, läsa, skriva, gå och hennes minne var i det närmast utraderat. Följ hennes berättelse om hur det tog åtta år att tillfriskna helt, tack vare envishet, sin kunskap om hjärnan och hjälp av sin fantastiska mamma. Idag anser Jill att stroken var det bästa som kunde hända henne. Boken ger en fascinerande resa in i den mänskliga hjärnan, för alla som drabbats, men även för oss andra.

Maila pernilladoktorn.com senast den 13 april och ge gärna era “hälsotips”
eller om ni har idéer kring vad vi kan
förbättra på webben eller i tidningen.

Pressröster om Min stroke:

“Det är en underbar bok på många olika sätt. Dels är det ett unikt dokument om hur det är att få en stroke, skriven av en människa som är specialist på den mänskliga hjärnan. Och sen är den också otroligt spännande […] hon beskriver det nästan på ett deckarartat sätt.”

– Anna-Karin Ferm, SVT:s Go’kväll

“Boken som både är spännande, bra skriven och ganska tunn kan inte bara rädda liv den lär också ut till var enda en av oss, hur vi tillsammans kan få en både lugnare lyckligare och mer fantastisk värld. […] Jag skriver därför helt kort och gott, LÄS den […] ni kommer inte att ångra er.”

– Lou Rossling, föreläsare

“Det finns en tröst i att bättre kunna ta till sig vad som har gått fel och en hjälp för människor runtomkring när de också börjar förstå. Ingen har behov av medlidande, vad vi istället behöver är en hjälpande hand och insikt. Och det är vad Taylor erbjuder oss då hon får en svår situation att kännas betydligt lättare.”

– Time Magazine

“Fascinerande. […] En bok full av hopp för alla som drabbats av någon hjärnskada (inte bara strokepatienter) och som ger praktiserande läkare klar och tydlig information om traditionella behandlingar och inställningen till hjärnskadade. […] Men det som enligt min mening gör Min stroke inte bara värdefull utan ovärderlig – en gåva till alla andliga sökare och fredsaktivister – är vad jag vill beskriva som Taylors orädda kartläggning av medkänslans fysiologi, Nirvanas fysiologi. Detta är en bok om det fantastiska att vara människa.”

– Tribune Media Services

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: