Ange ditt sökord

Svenska par grälar minst i Europa på semestern

Svenska par grälar minst i Europa på semestern

Över hälften av alla svenska par på semesterresa grälar inte, enligt en undersökning på en europeisk resesite. Majoriteten av spanjorerna däremot bråkar under ledigheten på grund av svartsjuka och britterna om vem som ska bestämma.

Annons:

Svenskarna slösar ingen tid på att munhuggas under semestern, hela 62 procent bråkar inte på resan. Om det ändå blir bråk handlar det inte i första hand om svartsjuka, 16 procent säger sig bråka över flirtande vid baren eller poolen. Detta kan jämföras med Spanien där inte mindre än 61 procent grälar på grund av inbillade eller faktiska snedsteg. Frankrike kommer närmast efter med 38 procent svartsjukegräl.

Aktiviteter är en annan orsak till oenigheter och den främsta grunden till bråk för polacker och tyskar. Britternas största skäl till gräl är istället vem som ska bestämma, 15 procent av brittiska par är oeniga om organiseringen. Medan svenskarna bryr sig allra minst om valet av hotell och resmål är detta en stor anledning till osämja för fransmännen.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: