Ange ditt sökord

Raw food-tårta till Mors dag!

Raw food-tårta till Mors dag!

Bjud mamma på något nytt, en hälosamt tokgod raw food-tårta till Mors dag! Receptet presenteras i samarbete med Yogobe.se

Annons:

Detta recept kommer från den personlige tränaren Sassa Asli. Fler recept och inspiration hittar du på hennes blogg Foreverfit. Tårtan är fri från gluten, animaliska produkter, soja och raffinerat socker.

Ingredienser

1 stor tårta

Till botten

  • 2 1/2 dl groddade mandlar (blötlägg i minst 12 timmar)
  • 2 1/2 dl solrosfrön (blötlägg i ca.5 timmar)
  • 1 dl valnötter (blötlägg i ca. 5-6 timmar)
  • ca. 20 st urkärnade dadlar
  • 1 msk kokossocker / eventuellt annan sötning
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 msk ekologisk kallpressad kokosolja
  • 1/2 dl vatten (eventuellt mer om det blir för torrt!)

Fyllningen

1 1/2 mogna ekologiska bananer

3 dl jordgubbar

Gör såhär

Botten: Häll i nötterna i din matberedare. Om du vill kan du mixa så att nötterna blir helt krossade, annars gör du som jag och inte mixar sönder allt helt. Alltid gott med lite tuggmotstånd! När du är nöjd lägger du det i en bunke. Mixa sedan de urkärnade dadlarna till en smet. Blanda i det med de malda nötterna och tillsätt vaniljpulver och kokosolja. Samtidigt som du rör om häller du i vatten. Det ska bli en smet så, häll sakta i vattnen tills du känner att du får den rätta konsistensen!

Fyllningen: Ingen svårigheter. Mixa bananerna och jordgubbarna krämigt!

Fördela nu jämt ut bottensmeten i en rund form, använd gärna en slickepott och häll fyllningen över. Lägg in det i kylen i ca 1 1/2 timme och toppa sedan med blåbär och kokos!

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: