Ange ditt sökord

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ponzumarinerad tofu

Huden är ett skyltfönster för hur vi mår på insidan, så låt din skönhetsrutin börja redan på tallriken med det här japanska receptet.

Annons:

Att fylla matbordet med smårätter som alla får plocka av, hur härligt är inte det?. Denna publiktjusare lirar lika bra solokvist som i sushi- eller temakirullar, eller som topping till pokebowls eller sallader. 

Har du turen att hitta yuzusaft på flaska ska du haffa den direkt och ersätta limen med den, då blir det optimal japankänsla! Just det, tofu är även da bomb för alla som stångas mot både PMS och sviktande kollagenhalter.

Ingredienser

2 portioner (eller 4 på buffé)

TId: Ca 40 min

 • 200 g fast tofu
 • 1 stjälk citrongräs
 • ½–1 röd chili, urkärnad
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 msk riven färsk ingefära
 • 1 lime, saft och finrivet skal
 • 1 dl tamari
 • 1 msk mirin

Gör så här

 1. Vira in tofun i dubbla lager hushållspapper och lägg den mellan två tallrikar med en tyngd på den översta tallriken för att på så sätt få ut överskottsvätska. Pressa minst 15 minuter.
 2. Banka på roten av citrongräset med knivskaftet för att få fram smaken. Finskiva gräset och hacka chili och vitlök fint. Blanda citrongräs, chili, vitlök, ingefära, limeskal och limesaft med tamari och mirin.
 3. Skär tofun i centimeterstora kuber och låt marinera i såsen minst 20 minuter innan den serveras.
Annons:

Receptet är hämtat ur Destination Beautyfood (Norstedts) av Maria Ahlgren 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: