Ange ditt sökord

Nyttig kiwiglass

Nyttig kiwiglass

Shine like the sun kan man kalla den här isglassen där kiwin ser ut som en sol som strålar. Det är så vackert att se hela bitar av råvarorna lysa genom glassen. Och du kan med gott samvete servera barnen den här hemmagjorda glassen!

Annons:

Du kan äta skalet om du har en ekologisk kiwi, men det är inte så gott att mixa med det i glassen.

Ingredienser

2 glasspinnar

  • 2 kiwi
  • 20 gröna vindruvor

Gör så här

Skär byra kiwiskivor och lägg i formen. Mixa resten av kiwin med vindruvorna. Fyll formarna och sätll i frysen i cirka 8 timmar.

Använder du stående isglassformar, fyll hälften av formen med glass och lägg sedan ned skivan med frukt eller bär och fyll upp till kanten.

Boost! Kiwifrukter ger C-vitamin i överflöd faktiskt mer än apelsiner. Till och med fröna är nyttiga de innehåller en fettsyra som skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar. De är också rika å kalium och magnesium som spelar en avgörande roll ör kroppens vätskereglering och nervsignalernas friktionsfria flöde.

Annons:

Källor:

Rawsome (Massolit förlag) av Erica Palmcrantz Aziz

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: