Ange ditt sökord

Med dagens teknik är det enklare än någonsin att låta din egen åsikt bli en del av någon annans upplevelse. Foto: Shutterstock

Med dagens teknik är det enklare än någonsin att låta din egen åsikt bli en del av någon annans upplevelse. Foto: Shutterstock

Nyhet! Nu kan din åsikt bli en del av någon annans upplevelse

Nya Hälsopanelen.se är helt upplevelsebaserad och det är din upplevelse och åsikt som räknas.

Annons:

Med ett eget socialt nätverk kommer också makten och möjligheten att sprida åsikter och upplevelser. Det är något som vi på Doktorn.com nu tänker ta fasta på genom “nya” Hälsopanelen.se och nu kan din åsikt helt kostnadsfritt bli en del av någon annans upplevelse.

Hälsopanelen.se

Via sociala nätverk har det blivit mer och mer vanligt att man delar med sig av sina upplevelser, positiva som negativa. Det fick bland annat Swedbank erfara när deras banktjänster låg nere och kunderna ventilerade sina åsikter via Facebooksida. 

Men man sprider även positiva uppelvelser vilket är en växande marknad. Det är det som Hälsopanelen.se tar fasta på via ett nytt företag, Nordic Social Media Survey. Tanken är att du som användare testar olika produkter relaterat till hälsa och skönhet och sprider dina åsikter vidare via sociala nätverk, både digitala och i verkliga livet. Hur olika kampanjer ser ut beror på men initialt kan du exempelvis få testa produkter från företaget Slanka Sverige AB.

Dela din upplevelse

Idén med att vara deltagare i Hälsopanalen.se bygger på att du, när du använder produkten/produkterna, delar med dig av dina åsikter kontinuerligt via just sociala nätverk. Det kan handla om att ta en bild på Instagram eller göra en statusuppdatering på Facebook.

På så vis kan din åsikt bli en del av någon annans upplevelse, helt kostnadsfritt. Är du intresserad av att vara med och testa produkter som handlar om hälsa och skönhet? Då kan du läsa mer om hur du går med här! 

7 fakta om sociala medier och delning

  •  Hela 84 % litar på rekommendationer ifrån vänner och bekanta.
  •  Mer än 60 % litar mer på information de hittar via sociala medier än traditionell reklam.
  •  70 % av alla omdömesbeskrivningar postas online.
  •  66 % av kunder använder sig av information de hittar via sociala medier för att bestämma sig vid ett köp.
  •  67 % av kunderna är mer benägna att dela denna information med andra.
  •  55 % litar på budskap via sociala medier.

 Mer kunder väljer att följa ett visst varumärke eller produkt via sociala medier än att gå in på företagets ordinarie hemsida och leta information.

Källa: All Facebook, OTX Research and Morpace, Nielsen global trust study 2014

Vad är sociala nätverk

Sociala nätverk har tidigare handlat om vänner, arbetskamrater, släktingar. I och med internet och den nya utvecklingen har sociala nätverk även kommit att inkludera ett antal digitala plattformar där kanske den mest kända är Facebook. 

Förutom Facebook har även sociala nätverk som Twitter och Google + vuxit fram. I USA gick nyligen fototjänsten Instagram förbi Twitter när det handlade om antalet dagliga användare. 

  • Twitter – är en social nätverkstjänst som baseras på att du skriver korta texter på 140 tecken och delar med dig via dator, telefon eller surfplatta. Tjänsten kallas även för mikroblogg och bygger på att du delar med dig, och delar vidare, via ditt konto. I exempelvis Kina har man en egen verison av Twitter.
  • Google + – är sökjätten Googles eget sociala nätverk. Även om det inte har blivit lika populärt som Facebook har Google, med möjlighet att integrera mejl, sök- och andra tjänster sett ett stadigt växande antal användare på sin tjänst. 
  • Instagram – med hjälp av kameran på din mobil eller surfplatta delar du bilder och skriver korta texter till dina bilder. Instagram har blivit enormt populärt och för inte alltför längesen köpte giganten Facebook upp Instagram.
  • Facebook – det mest använda sociala nätverket just nu. Som en blandning mellan en digital telefonbok, ett fotoalbum och anslagstavla kan du inte bara dela med dig av ditt liv till andra utan även ta del av andras tillvaro, vänner och bekanta runt om i världen. Facebook har byggt en värld kring sina tjänster som bland annat innebär att du kan skicka meddelanden direkt via Facebook. 
Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: