Ange ditt sökord

Ny stödtelefon till äldre som mår psykiskt dåligt

Ny stödtelefon till äldre som mår psykiskt dåligt

I måndags startade den ideella föreningen Psykisk Hälsa en stödtelefon som ska vara till för äldre personer som mår psykiskt dåligt.

Annons:

Det har framkommit flertalet rapporter som visar att äldres psykiska ohälsa är ett eftersatt område och att depression och självmord är vanligt bland äldre. Kanske beror det på att psykisk ohälsa hos äldre är ett bortglömt problem som förknippas med skamkänslor. 

Äldre personer ska få stöd via telefon

Därför startar den ideella föreningen Psykisk Hälsa igång en stödtelefon till dessa personer. Äldretelefonen kommer att vara bemannad på vardagar mellan kl 10-15 och de som svarar är specialutbildade volontärer. 

Alla kan må psykiskt dåligt någon gång i livet

Att må psykiskt dåligt och tappa sin tro på livet är något som kan drabba alla – oavsett ålder och kön. Tanken med Äldretelefonen är att kunna vara ett stöd och komplement till den professionella vården – att kunna ge medmänskligt stöd, tröst och vägledning. Att någon medmänniska lyssnar kan göra livet ljusare för den person som har mörka och tunga tankar. Då kan volontären bli en vändpunkt för dessa människor. 

Givetvis sker samtalen under anonymitet. 

Du når dina medmänniskor på telefonnummer 020-22 22 23

Stöd via telefon fungerar

Föreningen Psykisk Hälsa har sedan tidigare erfarenhet kring stödtelefoner. De har ”Föräldratelefonen” (020-85 20 00) som riktar sig till föräldrar och startade igång redan 1996. Föreningen driver också sedan en tid tillbaka Självmordsupplysningen.se

Äldretelefonen drivs med stöd av Stockholms Stads Äldreförvaltning och Siftelsen Solstickan

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: