Ange ditt sökord

Mia’s nyårskrönika: Gott Nytt År och tack för året som gått!

Mia’s nyårskrönika: Gott Nytt År och tack för året som gått!

Då var det dags att göra räkenskaperna, sammanfatta och knyta ihop det gångna året. Det nya året är precis runt hörnet och nedräkningen pågår för fullt. 

Annons:

Hos mig infinner sig ett lugn, om jag inte springer på mellandagsrea, såhär de sista dagarna på året. Jag känner mig stärkt och välkomnar det nya året, 2013. Ett år som bjuder in till att göra skillnad i våra liv, såväl ditt som mitt. 

Jag kallar det för ”årsbokslut”. Jag samlar ihop vad jag har i mitt liv – allt från jobb och träning till vänner och familj. Med lugna ögon ser jag tillbaka på året som gått, vad jag har gjort men även vad jag inte har gjort. Man har rätt att vara självkritisk ibland och helt enkelt konstatera att man inte behöver gråta över spilld mjölk. Det blir aldrig bara som det blir, det blir vad vi gör det till. Så jag konstaterar alltid att jag har skapat det bästa 2012 som har gått utifrån de förutsättningar jag har haft och givit mig själv. 

Vill man ha nya resultat gäller det att trampa bredvid den invanda stigen, ta nya beslut och utmana sig själv. Om du inte gör det så händer ingenting. Ibland är man nöjd med det medan andra tider formligen skriker efter förändring. Vad som är vad, det vet bara du själv. I första krönikan på det nya året kommer jag med goda råd hur just du kan skapa dig ett nytt och fantastiskt 2013.

Just nu stannar vi kvar i glitter och glamour inför nyårsafton där vi tar avsked från det som varit och bjuder in till det som komma skall. Glitter och glamour kanske mer är ett uttryck, en nyårsafton firas lika bra uppkrupen i soffan framför en brinnande brasa som skålandes i goda vänners och familjens lag. Huvudsaken är att du gör det du själv vill och kan känna ända in i själen att ”så bra jag har det här och nu”. 

Det är inte alltid lätt att våga eller börja tänka om. Så varför inte börja i smyg, redan dessa sista dagar på året. Fastna inte i gamla traditioner som du har tröttnat på – konstatera, som jag brukar nämna i mina föreläsningar, att du helt enkelt styr ditt eget liv och i vilken riktning det ska ta. Öppna tankarna för något nytt och stort och glöm inte att det är det små stegen som leder till de stora resultaten här i livet. 

En dag som denna, inför det nya året finns det så mycket som jag skulle vilja skriva om tacksamhet och hur glad jag är över händelser i mitt liv. Jag ska fatta mig kort såhär i slutet på året och slutet på krönikan – jag har varit krönikör under hela året på Doktorn.com En uppgift som ligger mig varmt om hjärtat och jag känner stor tillit till. 

Att få dela med mig av mina erfarenheter och min kompetens blandat med tankar och känslouttryck för det som händer just precis nu i tillvaron är så stort. Jag är tacksam för dig som läser min krönika – att du låter mig få ta en bit av din tid.

Jag vill önska dig en magisk avslutning på året och ser fram emot att vi ses redan nästa vecka med en nystart på ett helt färskt år som bara står redo att möta oss allihop. Det känns mäktigt att just i detta nu få förmedla ett

Gott slut och en magnifik början på något nytt som vi skapar tillsammans!
Kram, Mia

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Prostatacancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.