Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Plötsligt kan du ta bort stödhjulen i ditt liv!

Mia’s krönika: Plötsligt kan du ta bort stödhjulen i ditt liv!

Tänk alla som längtar efter att gå ner i vikt som köper ”den där” tidningen med så många snabba tips och tricks – och så blir det inte som det står. Det är lätt att då tappa motivationen. Att gå ner i vikt kan de allra flesta göra men frågan är hur man gör för att inte gå upp i vikt.

Annons:

I förra veckans krönika tipsade jag hur du kan kickstarta din höst i hälsans och den goda energins tecken. Den här veckan tänkte jag flytta fokus till hur du kan göra för att behålla din vikt och förhoppningsvis inte gå upp och istället nå dina mål. 

Tålamod är ett bra ord att lära sig när det gäller vikt och hälsa. Man kan aldrig göra allting nu och med detsamma. Det tar tid, och det får ta tid. Det är som att börja cykla. Först kanske man har såväl stödhjul som en sådan där pinne som någon håller för att inte cykeln ska välta. Sedan tar man bort hjälpmedlen ett efter ett och en plötslig dag cyklar man, lycklig som aldrig förr. Det är du som kan lyckas ta tag i styret i ditt liv.

Glöm inte att planera. Det är inte fel att planera. Det förbättrar. Planera lunchlådor, slipp lunchstress. Planera träning, slipp ångest för att du inte kommer iväg till gymmet. Planera matinköp, ha alltid rätt saker hemma och du behöver inte impulshandla. Planera små mål på vägen och njut av segerns sötma. 

Många sneglar på släkt, vänner, grannar – gräset kan ibland kännas mer motiverat grönt på andra sidan staketet. Tänk istället att ditt liv är ditt och alla har vi olika förutsättningar. Dina mål bör vara lika tydliga som realistiska och ge belöning under resans gång. Du är bäst utifrån vad du beslutar dig för.

Om du påbörjar en förändring av ditt beteende kommer du att hitta motivation. I motivationen finns kraften för att lyckas. Det är helt klart att du förändringen är nyckeln, att börja göra saker på ett annat sätt än tidigare – annars blir det svårt att få ett annat resultat än det du redan har. 

Motivationen kommer när du känner dig starkare av det du gör och du kan börja bedöma vad som är värt något och vad som är mindre värdefullt.

Att skapa sig en hållbar livsstil tar som sagt tid. Jag har fallit för frestelsen att ifrågasätta mig själv många gånger. Jag glömde bort mig själv och fick lov att påminna mig om vad mitt mål var och ”återuppliva” min motivation. 

Med ett personligt ledarskap river vi hinder som hindrar oss att nå framgång för vår egen hälsa! 

Vad vill du förändra redan idag?
Mia 

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Prostatacancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.