Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Min kropp är min maskin!

Mia’s krönika: Min kropp är min maskin!

Vår kropp är en riktigt underbar maskin, även om det tog tid för mig att förstå att vi har en kropp och att denna underbara maskin är den jag ska bo i varje dag livet ut.

Annons:

Att vara kär i sin kropp tycker jag är bra för den man är kär i får alltid det bästa av allt. Så då blir det mycket enklare att agera väl för sin kropp. Jag och min kropp ska dag ut och dag in leva tillsammans och hitta på olika saker som gör livet värt att leva. Jag brukar numera tänka att min kropp är som en bil. Bilen den underhåller vi regelbundet, tvättar smörjer och pysslar om. Till de olika årstiderna byter vi däck för att säkrare ta oss fram. Bilen drar bensin och vi vet precis hur mycket den drar. När jag jämför min kropp med en bil, ja då blir det så mycket lättare att ge sig själv god vård.

Byta kläder efter väder och smörja med extra fet kräm på vinter och fuktigare på sommaren. Bensinen i våra kroppar ja det är ju det vi stoppar i munnen. Så vad stoppar vi in i vår maskin? Ger vi näring och energi så kroppen kommer i mål varje dag . Jag erkänner att det tog tid massor av tid att fatta att det är så enkelt. Enkelt ja, när man ser vinsten i att tänka utifrån ”bil” perspektiv då stannade jag upp och tänkte till extra mycket.(Ferrari) Så jag ger den bästa oktanen för att vi ska komma ända fram till mål varje dag. Reservdelar är ju inte enkelt, förutom på bilen, men inte på våra kroppar, att få nya reservdelar kan innebära långa väntetider. Eller om jag har mycket pengar, en egen gräddfil man kan köpa sig. Jag har haft tur (eller otur) att behoven av operationer i mitt liv har varit så stora att landstinget har bekostat dessa.

Mitt mål varje dag är att när kvällen kommer smygandes så ska jag fortfarande ha energi kvar att orka vara ledig, att ge mig själv tid att stanna upp i vardagen. Slita lite skosulor kanske tillsamman med någon på kvällen istället för att få ”motorstopp” och en form av paltkoma efter middagen. Matar min underbara maskin ”kroppen” med något den är värd så vi tillsammans gör det bästa möjliga av dagarna som kommer till oss. När jag hade lärt mig hur mycket min kropp behövde få varje dag, så enkelt det blev att äta dessa mellanmål som alla sagt man ska äta. Sova när det var dags att sova. Min inbyggda tupp får mig alltid att stå givakt på morgonen och då kan jag ju inte vara uppe jämt. Sist i sängen och först ur sängen.

Så var det förr för mig att “sova, det hinner jag med sen”. Men när motorstoppet väl kommer är det för sent att dra i bromsen! Om du drar i bromsen innan så blir livet så mycket enklare och roligare. Nu går v mot vintern och kylan tränger på så byt om till varma goa glada vintekängor, med eller utan dubb jag det bestämmer du själv. I ett ombonat varmt garage tillbringar jag mycket tid i med ljus och kärlek till livets alla sidor, med eller utan reservdelar så kör jag vidare dag för dag.

Lev väl!
Mia

 

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: