Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Jag är kompis med John Blund

Mia’s krönika: Jag är kompis med John Blund

Sömn är så mycket mer än att bara lägga huvudet på kudden, blunda och hamna i drömmarnas värld. Det låter ju så enkelt, men är inte så enkelt alltid. Att sova och leva som Rune Andréassons karaktär Skalman gör, med mat- och sovklocka, vore inte så dumt. 

Annons:

Det fanns en tid i mitt liv då det kändes som jag var vaken dygnet runt. Det tog ett tag innan jag kunde se hur dålig sömn hängde ihop med mig och min dåvarande mans enorma problem. Han hade sin snarkning och jag min rätt kraftiga överviktig och vi sov båda dåligt av det. Till slut fick jag se till att det blev en förändring. Läkartid för snarkningen åt min ex-man och jag tog tag i vikten. Snarkskena åt honom och en resa till ett smalare liv för mig. Ni kan tro att det var som att vinna på lotto! 

Vi påverkas helt klart av livet och vad vi gör innan vi går och lägger oss. Stoppar vi i oss för mycket mat eller tränar sent på kvällen är det svårare för kroppen att varva ner och komma till ro. Så att äta och träna regelbundet och gå till sängs samma tid varje dag är en stor fördel för kropp och själ som sitter ihop i en enhet.

Skönhetssömn är så viktig för oss. Det är då kroppen läker ihop och laddar upp inför en ny dag. Att säga att jag har kontroll över min sömn tog tid men numera har jag just full koll. Jag lyssnar på min kropp och lever ett regelbundet liv med mat och motion. Jag låter även saker som förr kunde leda till stora gräl låta passera som en vind och tänker istället på det som ger mig kraft, mod och inspiration.

Jag brukar stanna upp varje kväll och skriva ner fina och bra saker om mig själv. Då ger jag hjärnan härliga och fina energier att sova på. Det sista innan jag hoppar i sängen är att jag tar en riktigt varm skön dusch. Där, i duschen, reflekterar jag över dagens alla utmaningar och låter kroppen varva ner. På så vis förbereder jag mig för en skön natt där jag gör mig redo att möta en ny fin dag.

Jag gillar verkligen mitt sovrum som är fritt från arbete och inbjudande för drömmar. Att vara kompis med John Blund gör livet lättare att leva //Mia.

 
Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: