Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Ett missat samtal är en gåva

Mia’s krönika: Ett missat samtal är en gåva

Ett missat samtal i min telefon är en gåva. En gåva jag alltid förvaltar på bästa sätt genom att ringa upp det missade samtalet.

Annons:

Det är lika spännande varje gång att ta reda på vem som söker mig och vad ett missat samtal skulle kunna leda till. 

Många av samtalen jag har missat i mitt liv har fått en betydelse, det blir på något sätt ett bevis att det vi fyller våra liv med är vi själva ansvariga för. Du kan välja att lyfta luren eller inte, det är upp till dig och mig. Jag har precis kommit hem från Ystad, en resa som öppnades upp för mig just genom ett missat telefonsamtal.

I det här fallet var det dessutom så att jag ägnade mig åt en klassisk så kallad fickringning. Jag var nämligen på väg till ett affärsnätverksmöte en solig dag i början av förra sommaren. Mobiltelefonen levde sitt eget liv och ringde upp en person i min telefonbok och utan att jag förstod det först så ringde jag upp och berättade att jag trodde att jag hade ett missat samtal. Det var ju min telefon som hade ringt upp från början men det gjorde ingenting, jag och personen på andra sidan luren fick ett mycket givande samtal. Ett samtal som gav mig energi och kraft. Jag insåg snart att det fanns en mening med samtalet och vi avslutade med att önska varandra varmt lycka till med våra respektive verksamheter. 

Tiden gick och vi hade regelbunden kontakt via nätverk som ger oss såväl värme och kärlek som inspiration, goda kontakter och möjligheter. Möjligheter som uppenbarade sig vid ett personligt möte i höstas och som i sin tur ledde till att jag tillsammans med ytterligare en person blev bjuden till Ystad. 

Tänk vad ett samtal kan leda till, det var klart att jag tackade ja. Helt plötsligt har jag byggt goda relationer via sociala nät nere i Ystad och träffat en kvartett med kreativa och inspirerande kvinnor som alla brinner för att hjälpa andra göra skillnad i sina liv. 

När vi vågar kliva utanför vår trygga zon, det är då det händer. Det tror jag på, om jag inte hade varit en person som börjat plocka möjligheternas äpplen ur livets äppelträd hade jag missat den här senaste möjligheten och många andra med den. Jag älskar att möta nya människor och har under dagarna i Ystad träffat fantastiska personer som alla är inställda på att ta det där klivet utanför den trygga zonen och öppna upp för nya möjligheter. Tillsammans med mig plocka äpplen ur livets äppelträd. 

Tillsammans med en givande publik har stora beslut tagits på olika sätt, inte bara för publiken utan även för mig. Jag har fått nya vinklar i livet, igen. Och fick på köpet se ett fantastiskt vackert landskap, jag har aldrig tidigare varit där ner utan bara hört att det ska vara otroligt vackert, vilket det också är. 

Jag är tacksam för de människor jag mötte och att jag fick med mig hem en energi och inspiration, öppenhet och vilja att bjuda in. Det kändes som att hela landskapets skönhet återspeglades i den gynsamma situation det där missade samtalet, som inte var ett missat samtal, hade skapat.

Öppna landskap leder till öppna sinnen och ett missat samtal kan göra skillnad!
Mia
 

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.