Ange ditt sökord

Medicindosa larmar med sms

Medicindosa larmar med sms

Careousel är en medicindosa som påminner när det är dags att ta medicin och matar fram rätt dos. Den senaste dosan kan även skicka sms till anhöriga och vårdgivare om patienten glömt att ta sin medicin.

Annons:

Äldre personer och personer med demensproblematik glömmer ofta om de har tagit sin medicin eller inte. Ibland tar de alldeles för mycket medicin och då kan det gå riktigt illa.

Produktutveckling

Careousel GSM är en vidareutveckling av den traditionella medicindosan. Nu kan man som anhörig få ett sms när personens gamla mamma eller pappa inte har tagit sin medicin. Eller att vård- och omsorgspersonalen får veta när en patient inte tagit sin medicin.
Ytterligare en förbättring är att vårdtagaren själv eller en anhörig kan ladda dosan med en engångskasett. Dessutom kan dosan kommunicera med en dator via USB-kabel, vilket underlättar programmeringen. Tidigare har en läkare eller sjuksköterska varit tvungen att ladda dosan. Med engångskasetten kan den skickas färdigfylld och hämtas ut på ett apotek. För mer information gå in www.pharmacell.se

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: