Ange ditt sökord

Möt Mia Olsson – ny inspirerande krönikör!

Möt Mia Olsson – ny inspirerande krönikör!

Mia Olsson, livsstilsinspiratör som förekommer flitigt i media, är från och med månadsskiftet september-november vår nya krönikör.

Annons:

Hon kommer varje vecka dela med sig av sina tankar, drömmar, mål och livsinspirerande idéer till våra besökare.

Att skriva var helt nytt för Mia Olsson när hon så smått började att blogga via Facebook. När hon märkte ett starkt intresse kompletterade hon med den framgångsrika och populära bloggen www.levdittliv.se där hon delar med sig av sina egna erfarenheter och utan pekpinnar berätta om hur hon upplever livets alla delar, något som Mia Olsson varje fredag kommer att dela med sig även till besökarna på www.doktorn.com genom sin krönika.

45 kilo lättare – i kropp och själ

Mia Olsson har alltid varit lite kraftig, något som genom åren utvecklades till fetma. I kombination med många andra faktorer som stress, sjukdom och livskris gick det så långt att hon i ett par år inte kunde komma upp ur sängen på grund av reumatiska sjukdomar. Men vid en punkt fick det vara nog.

Förändringen kom med den andra gastric bypass-operationen och, viktigast av allt, även med en mental beslutsamhet. Detta skedde 2001 och sedan dess har Mia Olsson inte bara gått ner 45 kilo utan även förändrat flera stora, och livsavgörande, pusselbitar i sitt liv.

45 kilo lättare, frånskild, mormor och med en energi som aldrig förr kan hon äntligen se på det liv hon lever här och nu och koncentrera sig på ”saker som ger bra energier”. Hon är medveten om att förändringarna även har påverkat hennes omgivning, en före detta man som först blev bestört när hon ville skilja sig men sedermera har blivit hennes bästa vän, barn som under sitt liv har sett mamma förändras och vänner som försvunnit, och nya som tillkommit.

Med tydlig fokus och beslutsamhet har Mia Olsson styrt sig själv genom alla mot- och framgångar med vetskapen om att ”jag kan styra hur jag mår och vad jag äter”.

Inspirationskrönika

Mia Olsson vill att hennes krönika ska vara livsinspirerande. Att inte peka finger och säga att ”du kan göra si och så”, utan uppmana till enklare livsstilsbeslut. Att ta en promenad, att hoppa över den fetaste såsen och istället välja krispiga grönsaker. Enklare beslut som förhoppningsvis kan förhöja livskvaliteten.

– Det är viktigt att sluta springa. Att förankra, i sig själv, en medvetenhet om att ”jag mår bra”. Sund egoism kallar jag det. Sedan är det självklart så att alla har sin egen resa.

Mia Olsson vill för läsarna vara den där vänskapliga klappen på axeln som aldrig är förmanande, däremot stöttande.

Ett välfyllt liv – ditt liv!

Att leva ditt liv. Det är en viktig poäng för Mia Olsson. Ingen annan lever ditt liv eller tar beslut åt dig. Däremot kan andra faktorer påverka – men i slutänden är det du och ingen annan som tar kommandot över din livssituation. Mia Olsson tycker att man ibland kan glömma bort sig själv i dagens snabba samhälle där möjligheterna ter sig oändliga och tiden till eftertanke försvinner bakom alla måsten.

– Kan jag bara förmedla till några personer, dela med mig känslan och förståelsen att du äger ditt eget liv och har ansvar för din egen hälsa så har jag kommit jättelångt. Att jag kan få andra människor att tänka till – då har jag lyckats.

Nu kommer Mia Olsson varje fredag ge läsarna en krönika som kommer vara personlig, engagerande och samtidigt inspirerande. Om sin egen resa säger Mia Olsson såhär:

– Jag är nyfiken, det är min inspiration! Hur mycket kan jag stretcha min kunskap, mitt sätt att resa vidare i det här hälsosamma livet? Det ska bli mycket spännande att se var jag är vid samma tidpunkt nästa år!

Om du fick ta med dig fem saker på en resa, bara fem saker, vilka fem saker skulle du ta med dig då? En dator, en tandborste, en dunk alovera, ett par glasögon annars ser jag ingenting ”ålderskrisglasögon”, flipflopskor (öde ö med kokospalmer)

Mia Olssons första krönika publiceras på fredag 30/9 2011 och går under vinjetten ”Mias krönika. För mer information om Mia Olsson hittar du Lev ditt liv på Facebook här och bloggen www.levdittliv.se här

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: