Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Lyxig potatissallad med tryffel

Vad sägs om en enkel men lyxig potatissallad med bönor och tryffeldressing? Koka gärna potatisen i god tid så att den hinner kallna. På så sätt hinner det bildas s.k. resistent stärkelse i potatisen som är mums för våra tarmbakterier.

Annons:

Smaka dig fram till hur mycket tryffelolja du vill använda. Perfekt att servera till grillkvällen! Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Tillagningstid: 30 min
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 kg kokt färskpotatis
  • 1 liten påse babyspenat
  • 2 dl frysta edamamebönor. Haricot verts fungera också
  • 2 dl laktosfri crème fraiche 13%
  • 2 msk majonnäs
  • 1-2 msk tryffelolja
  • 2-3 stk salladslökar – gröna delen

Gör så här

  1. Koka skrubbad färskpotatis men se upp att du inte kokar för länge! Släng ner bönorna i potatiskoket sista minuten. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Lägg spenatblad på ett fint fat. Blanda créme fraiche, majonnäs och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Hacka salladslöken fint och blanda i dressingen.
  3. Blanda potatis, bönor och dressing försiktigt. Lägg upp på spenatbladen och blanda lite försiktigt men låt lite spenatblad ligga kvar på kanten så ser det extra fint ut.

Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.

Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: