Ange ditt sökord

Idag är ett köp ett klick bort och det finns tyvärr sajter som utnyttjar detta och luras. Foto: Shutterstock

Idag är ett köp ett klick bort och det finns tyvärr sajter som utnyttjar detta och luras. Foto: Shutterstock

Lätt att luras av ohederliga sajter

Har du någon gång känt dig grundlurad? Det är ingen rolig känsla och det är lätt att bli riktigt arg och lägga onödigt mycket tankar, tid och energi på det.

Annons:

Jag har blivit lurad och för första gången gått på en nit när det gäller internetköp. Det bästa är förstås att gilla läget och acceptera det man har förlorat, till följd av att man troligtvis har varit alltför godtrogen. Men ändå är det så svårt. Känslan av att ha blivit grundlurad gör att jag känner mig utnyttjad, hjälplös och dum. När det egentligen är motparten som borde skämmas, finns det en tendens att även jag känner mig bortgjord. Detta trots att det enda jag gjort mig skyldig till är att handla i god tro.

OBS! Handla INTE på plusshop.se!

Jag vill varna alla för att handla på plusshop.se. Själv handlade jag tydligen någonting där för en tid sedan och vet att jag inte har tackat ja till något medlemskap. Jag brukar inte ens tacka ja till gratis nyhetsbrev, därför att jag helt enkelt inte hinner med att läsa dessa. Tydligen har denna sajt som affärsidé att alla som handlar något blir medlemmar. För att förstå detta behöver man lusläsa alla finstilta avtal som man vanligtvis aldrig läser, utan man litar ju till att företaget är hederligt. Man får inte någon information om att man blivit medlem eller vad detta ger mig som kund, utan istället drar företaget 139 kronor i månaden, tills du upptäcker bedrägeriet.

När jag förstår att pengar dras från mitt konto utan mitt medgivande, googlade jag på företaget. Jag upptäcker då att de har mängder med anmälningar av kunder som troligtvis känner sig lika grundlurade som jag. Då blir jag arg över att det inte verkar finnas något sätt att stoppa dessa ohederliga företag och förstår att de förstås har hittat ett kryphål. Men varför går man inte ut med varningar till allmänheten? Jag tänker direkt att man borde starta en app där man lägger upp ohederliga sajter som gång på gång lurar köpare.

Jag kontaktade självklart företaget och de blev tysta när jag frågade vad jag skulle ha fått ut av mitt medlemskap. Med andra ord handlar detta inte om att vi som kunder ska få något för våra surt förvärvade slantar, utan mer om att de ska sko sig på hederliga människor som fortfarande har kvar tilliten till andra.

Hur kan du släppa taget?

Vad kan jag då göra för att minska ilskan och känslan av att ha gjort bort mig, för att kunna landa i sunda tankar igen? För mig blev drivkraften att se till att varna andra för att råka ut för samma sak och att se till att företaget som tydligt lever på att luras, inte får fler kunder. Så trots att jag känner mig dum tänker jag att det är bättre att lägga mitt ego åt sidan och fokusera på att uppmärksamma andra på riskerna när man handlar online. Efter att ha lagt upp varningar på Facebook och Linkedin kändes det redan lite bättre. Men då DOKTORN når ut till så många fler vill jag även här lyfta detta, för att hjälpa så många som möjligt att välja bort ohederliga aktörer. Genom att öppna upp och försöka hjälpa andra blev det lättare att släppa den jobbiga känslan och gå vidare.

I dessa tider när vi på grund av pandemin mer än någonsin handlar via internet, blir det än viktigare att se upp med bedragare. Mitt råd är att välja välkända sajter när ni handlar! Om inte så bör man lusläsa det finstilta för att slippa tråkiga överraskningar.

Ta hand om er!

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: