Ange ditt sökord

Kyckling med rucola och valnötter

Kyckling med rucola och valnötter

Busenkel pastarätt som även går att göra vegetarisk.

Annons:

Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

För dig som vill äta vegetariskt går det bra att byta ut kycklingen mot t ex edamamebönor.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g glutenfri pasta, till exempel tagliatelle
  • 350 g kycklinginnerfilé.
  • smör eller olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl valnötter
  • 1 ask rucola, 80 g
  • 1 dl laktosfri creme fraiche
  • 4 msk riven parmesanost

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Fräs kycklingbitarna i smör eller olja i en stekpanna några minuter. Salta och peppra. Låt valnötterna fräsa med den sista minuten.

Skölj rucolan. Rör ner créme fraiche, pasta, rucola och parmesan och toppa med nymalen svartpeppar.

Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/ 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: