Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Juldoftande revbensspjäll

Härligt kryddiga revbensspjäll till jul. De sköter sig nästan själv i ugnen och sprider juldoft i hela köket.

Annons:

Revbensspjällen är mums för både vuxna och barn. Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

Tillagningstid: 50 min

Portioner: 4 port

1,5 kg tunna revbensspjäll

Kryddblandning:

 • 2,5 msk kanel
 • 1,5 msk ingefära
 • 1 tsk kryddnejlikor malda
 • 2 tsk kardemumma malen
 • 2 krm svartpeppar
 • 1,5 krm chilipeppar
 • 4 krm salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in köttet ordentligt. Lägg sedan revbensspjällen i en stor plastpåse, låt ligga i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen. Stek ca 20 minuter på varje sida, vänd några gånger under tiden.
  3. Skär upp revbensspjället i bitar och servera till julbordet.

Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.

Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/ 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: