Ange ditt sökord

Jordgubbssmoothie – en rejäl energikick

Jordgubbssmoothie – en rejäl energikick

Med jordgubb och banan är den här smoothien inte bara lättlagad, härligt somrig i smakerna utan även rik på vitaminer och mineraler. En perfekt start på dagen!

Annons:

Jorgubbar är rika på C-vitamin och innehåller bland annat folat och antioxidanter som är nyttiga för hälsan. Såväl jordgubbar som bananer innehåller även kalium, en livsnödvändig mineral din kropp behöver för att fungera. Kalium behövs för flera livsviktiga funktioner som vatten- och syrabalans och för nervernas och musklernas normala funktion. Kalium deltar även i regleringen av blodtrycket.

Ingredienser

4 portioner

  • Cirka 2,25 dl kokosmjölk, mandelmjölk eller vanlig mjölk
  • Cirka 2,25 dl jordgubbar
  • 1 banan
  • Cirka 2,25 dl fryst annanas

Gör såhär

Lägg ingredienserna i en mixer i den ordning de står på listan, det vill säga det som flyter på botten och det frysta överst. Vill du går det att byta ut mjölken mot vatten, ger visserligen lite mindre smak men innebär även färre kalorier.

Mixa ingredienserna och servera gärna i höga glas. Låt väl smaka!

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: