Grönkålschips

Grönkålschips

Textstorlek Textstorlek Mindre Större

Publicerad: 2018-11-09
Författare: Redaktionen

Grönkål är en kålsort som även fungerar för känsliga magar och en av de nyttigaste grönsakerna vi kan hitta i norden. Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Nu är det säsong för grönkål och här bjuder vi på ett magrare alternativ till chips på fredagsmyset! Även gott att servera till mat. Använd favoritkryddan ramslök för vitlökstouch.

Ingredienser

Tillagningstid: 20 min

Portioner: 1 plåt

  • 8-10 st grönkålsblad
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • Flingsalt

Smaksättning

ramslök, chili, paprikapulver, chipotle eller andra örtkryddor.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen på en plåt med bakplåts-papper och ringla över olivolja, strö på salt och ev kryddor. Massera in oljan och kryddorna i grönkålsbladen.
  3. Sprid ut bladen i ett jämnt lager. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga. Se till att de inte bränns.

Tips: För lite extra smak blanda även i en 1/2 dl riven parmesan. Se till att osten fördelas ordentligt. Vill du göra enligt rawfood, sätt in i ugnen på max 42 grader i 10 timmar med ugnsluckan på glänt.

--
Receptet hämtat ur boken "Lugn mage med grön mat : för dig med IBS" (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.
 

Veckans fråga

Skulle du kunna tänka dig att delta i en medicinsk studie?

Nyhetsbrev

E-postadress