Ange ditt sökord

Fruktgrillspett – utnyttja glöden på grillen

Fruktgrillspett – utnyttja glöden på grillen

Fruktgrillspett är ett perfekt sätt att utnyttja glöden som blir kvar efter att man har grillat.

Annons:

Tänk på att grilltiden för frukt kan vara ganska kort, håll därför spetten under uppsikt medan du tillagar dem.

Ingredienser

  • Ananas
  • Jordgubbar
  • Äpple
  • Lime
  • Banan

Gör så här

Välj frukt som du själv tycker om, man kan till exempel både ha spett som lämpar sig för grillen och spett som serveras direkt som de är. Skillnaden är att på de som ska ligga på grillen behöver man ha frukter som passar att grilla såsom äpplen och jordgubbar medan man på ett ogrillat fruktgrillspett kan ha apelsin och kiwi med mera. Skär frukterna i lagom stora bitar och trä sedan upp dom på grillspett och använd glöden i grillen. Ha ganska bra koll när du lägger frukt på grillen, de blir snabbt färdiga och får fin färg.

Två tips är dels att servera fruktgrillspetten med glass och om du har möjlighet även ta en behållare av folie, bryta ner choklad som du lägger i behållaren, ställa foliebehållaren på grillen så får man enkelt en mustig god chokladsås till fruktgrillspetten. En smaskig avslutning på grillningen!

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: