Ange ditt sökord

Frukosten hjälper dig inte att gå ner i vikt menar studierna, däremot finns det ändå fördelar med att äta frukost. Foto: Shutterstock

Frukosten hjälper dig inte att gå ner i vikt menar studierna, däremot finns det ändå fördelar med att äta frukost. Foto: Shutterstock

Frukost – inte så viktig som du tror

Tidigare har bland annat den som vill gå ner i vikt rekommenderats att inte hoppa över frukosten, något som inte nödvändigtvis stämmer enligt två nya studier.

Annons:

Studierna har publicerats i tidskriften American Journal of Clinical Nutrition.

Varken till eller från

En studie, som pågick i sexton veckor, kunde konstatera att det faktiskt gjorde varken till eller från för studiedeltagarnas viktnedgång om de åt frukost. 

Den andra studien konstaterade att det inte heller fanns någon koppling mellan att äta frukost dagligen och ökad ämnesomsättning. 

Andra fördelar

De två studierna går alltså emot de tidigare forskningsresultaten som talat för att den som vill minska i vikt inte ska hoppa över frukost, samtidigt menar forskarna bakom en av studierna att det finns andra födelar med frukost.

Frukost ökar bland annat energiförbränningen under fysisk aktivitet och ger en stabilare blodsockernivå under eftermiddag och kväll. Så även om frukosten kanske inte är så viktig för viktminskning som man tidigare trott finns det fortfarande hälsofördelar med att äta frukost.

Annons:

Källor:

Time Magazine

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: