Ange ditt sökord

Fotbolls-EM kan ge hjärtproblem

Fotbolls-EM kan ge hjärtproblem

Forskare har sett att stora fotbollsmästerskap ökar antalet patienter som söker för hjärtproblem.

Annons:

Vi vet alla hur den svenska EM-starten gick och frågan är om och hur det påverkar oss fysiskt. SVT Östnytt rapporterar att det tyska forskare under VM 2006 förde statistik över antal hjärtinfarkter och andra akuta hjärtproblem och såg en ökning under VM. Och visst finns det skäl att ta det lite lugnare om man redan är medveten om att man har problem med hjärtat.

Var rädd om ditt hjärta

Till Östnytt säger Christer Magnusson som är hjärtläkare och verksamhetschef för medicinkliniken på Mälarsjukhuset i Eskilstuna att man ska vara rädd om sitt hjärta. 

Christer Magnusson menar att om man är medveten om att man har problem med sitt hjärta bör man tänka sig för lite extra, särskilt under mer intensiva matcher. 

Antal patienter ökade vid mer spännande matcher

I Tyskland, där man genomförde studien, kunde man se ett tydligt mönster i samband med olika typer av matcher.

Intensiva och extra spännande matcher till exempel bidrog till att antalet hjärtpatienter ökade rejält per dygn. Från att sjukhusen rapporterade runt 15 hjärtpatienter per dygn ökade den siffran till 60 patienter när det var som mest intensiva matcher.

Så tänk på att om du har problem med hjärtat, heja på Sverige och heja lagom. 

Mer läsning:

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: