Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Energibollar

Mumsiga bollar, perfekta som mellanmål eller varför inte som ett nyttigt fikaalternativ.

Annons:

Ta med när du är bortbjuden så har du något garanterat magvänligt. Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

Ca 15 stycken

  • 1 1⁄4 dl nötsmör (t.ex. jordnöt eller valnöt)
  • 1⁄2 dl kakao
  • 1⁄2 dl ljus sirap
  • 1 dl quinoapuffar
  • 3⁄4 dl hackade hasselnötter eller
  • valnötter
  • ev. kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda nötsmör, kakao och sirap. Tillsätt quinoapuffar och hackade nötter.
  2. Rör ihop med en sked, använd sedan händerna och forma till bollar som du kan rulla i kokos. Ställ i kylen och ta ut dem en stund innan servering.
Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.
Annons:

Källor:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: