Ange ditt sökord

Doktorn testar: Stockholm Saltspa – en salt oas i Gamla stan

Doktorn testar: Stockholm Saltspa – en salt oas i Gamla stan

I ett källarvalv under Gamla stan kan du undfly vardagen och få förnyad energi. Vi har testat Stockholms enda saltspa.

Annons:

Beläget centralt vid Kornhamstorg i Gamla stan slog  Stockholm Saltspa upp portarna tidigare i höstas. Förutom saltspa erbjuder man såväl ljusterapi som yoga, massage och meditation.

Aicha Gaye, vd och delägare Stockholms Saltspa

Två månaders renovering

Det första som möter en när man kommer in på Stockholm Saltspa är en ljus och välkomnande entré. Lokalen, som tidigare huserade butiker, var i dåligt skick när Aicha Gaye, vd och delägare, tog över lokalen. Under två månader arbetade man mer eller mindre dygnet runt för att ställa i ordning de tre våningsplanen. 

Gatuplanet används som reception och till butiksförsäljning, övre våningen delar man med hälsokostföretaget Macacos men det är på det nedre planen den stora förvandlingen ägt rum.

Tre ton salt

En trappa ner finns nämligen inte bara ett omklädningsrum, ett litet kök och ett antal behandlingsrum för massage och terapi. Där finns även en stor sal för yoga, ett litet pentry och framförallt, saltrummet.

Saltrummet är klätt i salt från tak till golv. Runtom i lokalen står solstolar och i rummet finns även saltlampor (som vi skrivit om här i bloggen). På väggarna finns även starka sollampor för ljusterapi samt ett utblås för finkornigt salt.

Stockholm Saltspa 

Så funkar saltspaet

Aicha Gaye berättar att man har haft besökare som haft bland annat hudbesvär och luftrörsbesvär som har besökt saltrummet ett antal gånger. Fyrtio minuter i saltrummet motsvarar tre timmars inandning av havsluft förklarar Aicha Gaye innan hon lämnar oss för fyrtiofem minuter i rummet.

Så var upplevelsen

Iklädda kimonos och sittandes i solstolarna i ljuset från ljusterapilamporna kan Redaktionen konstatera att upplevelsen på det hela taget är mycket lugnande. De specialinbjudna gästerna har till en början svårt att slappna av men samtliga gräver ner fötterna i saltet på golvet, som är ett rejält lager, och kan till slut slappna av. När du besöker Stockholm Saltspa och saltrummet sitter du i rummet tillsammans med andra. Det går att boka enskilda sessioner och för en särskilt utvald grupp om du vill det. 

Det är få störningsmoment i rummet, det enda är egentligen den överflödiga teven som bidrar till onödig distraktion med en blandning av bilder på tropiska stränder. Människor idag är vana vid visuella intryck så att kanske täcka över teven med en gardin eller liknande kan vara att rekommendera så att vi lär oss att slappna av ytterligare och bli fri från intryck för stunden. 

Stockholm Saltspa

Så tyckte vi….

Vi tycker att Stockholm Saltspa är ett intressant inslag på området välbefinnande. Miljön är rogivande och man kan fly vardagen för ett ögonblick. För att märka någon effekt konstaterar Aicha Gaye att du behöver besöka saltrummet flera gånger och det kan vi förstå.

I vilket fall kan vi konstatera att vår initiala upplevelse av Stockholm Saltspa var enkom positivt och att det är väl värt ett besök om du har vägarna förbi Kornhamstorg och Gamla stan.

För fler bilder, besök vårt bildspecial i Hälsobloggen!

Annons:

Tack till Erwik Communication och Stockholm Saltspa. Denna artikel är helt oberoende. 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: