Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Citronglass i citron

En riktig sommardessert som faktiskt passar att göra året runt. Den ser avancerad ut och smakar himmelskt. Minska mängden socker om du vill ha glassen mindre söt.

Annons:

Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 citroner
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl lemon curd
  • 1 dl laktosfri turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Skär av toppen på citronerna och gröp ur köttet. Skär av lite på undersidan så att de kan stå upprätt. Vispa grädden hårt. Blanda äggulor, florsocker, citronsaft, lemon curd och turkisk yoghurt i en bunke. Vänd försiktigt ner grädden och blanda.
  2. Fyll citronerna med glassmeten. Ställ i frysen ca 4 timmar.
  3. Ta fram citronerna och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering.
 —
Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.
Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: