Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Brownies

Favoritkakan som går att variera i det oändliga och omöjlig att motstå! Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Annons:

Det här är ett bra grundrecept som är smaksatt med valnötter men som går att smaksätta precis som du vill. 

Ingredienser

Ca 20 bitar

 • 150 g smör
 • 250 g mörk choklad
 • 4 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 100 g valnötter
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 dl glutenfri fin mjölmix
 • 1 tsk bakpulver
 • 1⁄4 tsk salt

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta bort kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält. 
 2. Vispa ihop ägg och socker. Hacka valnötterna. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggblandningen. Tillsätt choklad- och smörsmeten. Rör om tills allt är blandat. Häll smeten i en form, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
 3. Grädda ca 20 minuter, beroende på om du vill ha den mer eller mindre kladdig i mitten. Låt kakan svalna och skär i önskade bitar. Servera med vispad grädde och bär.

Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.
Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: