Ange ditt sökord

Boktips: Bryt vanan och nå dina mål

Boktips: Bryt vanan och nå dina mål

Vanans makt är stor. Hjärnan sparar energi om du gör som du brukar. Men om du vill nå dina mål och få tid för det som är viktigast för dig, ska du se över dina vanor. För det gäller att bryta invanda mönster för att kunna utvecklas enligt Torben Wiese.

Annons:

Redan den grekiska filosofen Herakleitos sa för över 2 500 år sedan att ”det enda som är konstant är förändring”. I en värld full av utveckling och förändring kommer företag och personer som inte justerar, förändrar, anpassar sig och utvecklas förr eller senare att stagnera. De lever i sin egen självbeskyddande uppfattning att genom att stanna kvar i samma till synes säkra vanemönster kommer ingenting att förändras.

Men en förändring behöver inte vara negativ utan kan oftast leda till utveckling och förbättring. Det menar i alla fall Torben Wiese, som själv bröt vanan och sa upp sig från sitt välbetalda jobb som försäljningschef. Idag föreläser han och skriver böcker om hur man kan bryta dåliga vanor och våga förändra det som inte är bra i ett företag eller i privatlivet. Torben Wiese vill med sin bok uppmana dig att ta makten över ditt liv. Det är du och ingen annan som bestämmer vad du vill göra.

Vanor ger trygghet, men det kan vara en falsk trygghet. Fundera över vad du vill med ditt liv; sluta röka, byta jobb, ägna mer tid åt familjen, resa, osv. ”Jag tror att de flesta människor är redo för förändring men deras hjärnor säger nej. Det gäller att ta makten över vanan och bli en vanebrytare.”

Författare: Torben Wiese
Förlag: Prisma
ISBN: 978-91-518-5007-8

Artikel publicerad i Tidskriften Doktorn nr 2 2008

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: