Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Blåbärsbowl

Blåbär är ett riktigt hälsobär och dessutom snällt mot magen.Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance

Annons:

.

Här blandar vi dem med den utländska kompisen acai som också är rik på näring. Hittar du inte acai går det bra med bara blåbär.

Ingredienser

1 portion

Bowl

 • 2 dl frysta blåbär
 • 1 banan
 • 1 msk acaipulver (kan uteslutas)

Topping

 • färska blåbär
 • färska hallon
 • rostade kokoschips
 • magvänlig granola
 • passionsfrukt

Gör så här

 1. Mixa blåbär, banan och acaipulver med en stavmixer.
 2. Häll upp i en skål och toppa med dina favoritfrukter eller favoritbär. Om du har magvänlig granola hemma är det också gott att ha till.
 3. Servera direkt.

 

Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.
 
Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/ 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: