Ange ditt sökord

Behandling av inflammationer med elektromagnetism

Behandling av inflammationer med elektromagnetism

Ryggont, tennisarmbåge, löparknän, sträckningar, belastningsskador … Listan kan göras lång med smärtsamma inflammationer som kan uppstå i vår kropp. Den värk som följer gör att vi fungerar sämre. Nu finns ett enkelt sätt att utan mediciner själv behandla inflammationen och smärtan. Med ett förband som innehåller pulserande elektromagnetiska fält behandlas det skadade och inflammerade området.

Annons:

Vid akuta besvär och värk från olika delar av rörelseapparaten är orsaken ofta en överbelastning av musklerna. Vanliga ställen som drabbas är nacke, axlar, armar, rygg och knän. När kroppen överansträngs reagerar den med att starta en inflammationsprocess. De typiska symtomen vid en inflammation är rodnad, värme, svullnad och smärta. Inflammationen leder också ofta till att det inflammerade området fungerar sämre.

Hittills har ofta inflammationsdämpande och smärtstillande läkemedel rekommenderats för att komma tillrätta med inflammationen och värken. Men många gånger kanske man inte kan eller vill använda mediciner.

Smärtbehandling utan biverkningar

Nu finns ny smärtbehandling av skador i mjukvävnaden. Principen som används kallas PEMF (Pulsed Electro-Magnetic Field) och produkten kallas ActiPatch . Det är pulserande elektromagnetiska fält som ökar på blodflödet i det skadade området, påskyndar den inflammatoriska processen och påskyndar läkningen. Det gör att inflammationen dämpas och eventuell svullnad minskar. Behandlingen är utan biverkningar och förbandet kan användas av alla vuxna även diabetiker, reumatiker, äldre och sängliggande. Behandlingen har varit kliniskt accepterad i många år och använts inom sjukvården.

PEMF – förbandet kan användas vid en rad olika smärttillstånd i musklerna till exempel ländryggsmärtor, vrickningar, muskelbristningar, sträckningar, belastningsskador, tennisarmbåge, karpaltunnelsyndrom, löparknä, golfarmbåge, muskelåterhämtning.

Förbandet fästs på det skadade området och ska bäras minst sex timmar om dagen tills smärta och eventuell svullnad har försvunnit. Är smärtan mer ihållande kan behandlingstiden bli längre.

Förbandet finns i fyra varianter
• Rygg – Ländryggsmärtor, återhämtning, muskelknutor
• Handled – Tennisarmbåge, golfarmbåge, musarmsskador, reumatism i fingrar
• Knä – Löparknä, svullnad, skenbensinflammation, muskelbristningar, vrickningar
• Häl – Hälsporre, hälseneinflammation

Exempel på olika behandling

Muskelknutor – Myoser
Många muskler utgår och fäster omkring skuldror och nacke. Alla muskler runt om skuldrorna kan bli spända och ömma och muskelknutor kan uppstå. Orsaken är inte helt känt men man vet att felaktiga arbetsställningar kan ha en bidragande orsak.
Med PEMF- förband kan smärtan lindras. Ett förband sätts på behandlingsområdet. Det ska sitta på i minst 6 timmar, tills smärta och eventuell svullnad har försvunnit. Vid ihållande smärta ska man förvänta sig längre behandlingstid. Förbandet kan användas 24 timmar per dygn.

Tennisarmbåge
Vid tennisarmbåge har man fått en inflammation i muskelfästena på armbågens utsida. Smärtorna kan eventuellt både stråla upp i överarmen och ned längs underarmens yttersida. Smärtorna beror oftast på små bristningar i bindvävnaden som håller fast musklerna nere i benet. Vävnaden blir irriterad och det uppstår en icke bakteriell inflammation. Besvären uppstår troligtvis som en följd av en överbelastning. Tennisarmbåge drabbar inte bara tennisspelare utan också personer inom andra idrottsgrenar eller de som i sitt yrke utför upprepade enformiga rörelser.
Med ett PEMF-förband ökar läkningen av de små bristningarna och inflammationen dämpas. Förbandet sätts på behandlingsområdet och ska sitta på i minst 6 timmar, tills smärta och eventuell svullnad har försvunnit. Vid ihållande smärta ska man förvänta sig längre behandlingstid. Förbandet kan användas 24 timmar per dygn. Läs mer om PEMF-förband och ActiPatch

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: