Ange ditt sökord

Första numret av Apoteksbladet Foto: Shutterstock

Första numret av Apoteksbladet Foto: Shutterstock

Apotek1 och Doktorn i samarbete – ny tidning till Apotekskunder

Apoteksbladet blir namnet på den nya tidning som kommer att finnas i Apotek1 butiker från maj 2010.

Annons:

Företaget Erlandsson & Bloom som sedan 2002 ger ut Tidskriften Doktorn och finländska läkemedelsdistributören Tamro som äger Apotek1 samarbetar kring den nya tidningen.

Det redaktionella innehållet kommer att fokusera på hälsoinformation, medicin, egenvård och välbefinnande.

Nya möjligheter efter Apoteksmonopolet

Apoteksmonopolet upphörde hösten 2009 och möjligheten för helt nya sätt att nå ut till allmänheten med information och service kring läkemedel och hälsa ligger nu öppen. Apotek1 lanserar nya apotek i Sverige i snabb takt och fokus kommer att ligga på god farmacevtisk rådgivning och god tillgänglighet för kunderna.

Apoteksbladet ska hålla hög kunskapsnivå inom farmaci och medicin, men ändå vara lättläst och inspirera till bättre hälsa.

– Vi har tittat på olika samarbetspartners vad det gäller magasin som vi kan erbjuda våra kunder och vi valde Apoteksbladet som produceras av Tidskriften Doktorn eftersom de håller hög kvalitet på artiklar, men ändå är lättläst för den breda allmänheten, säger Johan Wiklund, marknadschef på Apotek1.

Tidskriften Doktorns befintliga redaktion kommer att ansvara för det redaktionella innehållet i Apotek1, på Doktorn.com samt Doktorns väntrums-TV. Apoteksbladet kommer att vara gratis och ska utkomma fyra gånger per år.

– Vi har haft kontakt med Apotek1 under ett års tid där vi har diskuterat olika möjligheter och vi är mycket glada att man valde oss. Vi vet att 80 procent av de som läser Tidskriften Doktorn i väntrummen går direkt till ett apotek efteråt, så det ska bli roligt att producera en tidning som kan möta och inspirera kunderna på apoteket också, säger Johan Bloom, vd på Tidskriften Doktorn.

För mer information och pressmeddelande klicka här

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: