Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette.

Foto: Ulrika Pousette.

Apelsinsallad med granatäpple

Världens snabbaste och fräschaste dessert som passar utmärkt för att bryta av den tunga julmaten. Det enklaste sättet att ta ut kärnorna ur granatäpplet är att fylla en bunke med vatten och bryta sönder äpplet under vattnet. Kärnorna flyter upp till ytan och du slipper rött stänk i hela köket.

Annons:

Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 apelsiner, gärna både vanliga och blodapelsiner
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 tsk malen kanel
  • några blad färsk mynta

Gör så här

  1. Skär bort skalet och hinnorna på apelsinerna. Skär dem i skivor och lägg upp på tallrikar eller ett stort fat. Strö över granatäppelkärnor. Ringla över lönnsirap och pudra på önskad mängd kanel. Garnera med färsk mynta.
  2. Servera apelsinsalladen som den är eller med en kula laktosfri vaniljglass.

Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.

Annons:

Källor:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: