Ange ditt sökord

Webb-TV: Hudförändringar av solen

Annons:

 Sol och värme, visst är det underbart? Men viktigt att tänka på är att för mycket solande kan ge upphov till hudförändringar. Sola med måtta och se till att använda solskydd!

Vi behöver vistas i solen för att vår hud ska kunna producera D-vitamin. Däremot räcker det med endast 15 minuter i solen för att vi ska få vår dagliga dos. 

Hudläkare Per-Håkan OlaussonSkindoc.se ser en klar ökning av personer som kommer in till kliniken med frågor om hudförändringar när det blir varmare ute. För mycket solande kan i värsta fall leda till hudcancer, som är den näst vanligaste cancerformen för bägge könen i Sverige. Det finns också sjukdomar som både blir hjälpta och skälpta av sol. Mer om det och hur du bäst skyddar dig mot solens farliga strålar berättar Per-Håkan Olausson om i nedan film.

 

Annons:

Den här videon handlar om:

Läs även

Webb-TV: Rosacea
30 mars, 2020 Hud & Hår

Webb-TV: Rosacea

Överläkare Mats Berg berättar om den kroniska hudsjukdo...

Webb-TV: Psoriasis del 3
30 mars, 2020 Hud & Hår

Webb-TV: Psoriasis del 3

I den tredje delen om psoriasis träffar vi överläkare A...

Webb-TV: Herpes
30 mars, 2020 Hud & Hår

Webb-TV: Herpes

Herpes är en vanlig infektionssjukdom som drabbar nästa...

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq