Ange ditt sökord

Annons:

Yrsel efter att ha slutat med nässpray

Hej, jag har under en längre tid (cirka ett år) använt mig av nässpray i allt för stor utsträckning. Nu för en vecka sedan bestämde jag mig för att sluta, men bara några dagar efter jag slutat har jag fått korta återkommande yrselattacker, då jag blir yr, illamående och hela världen snurrar. Så mina frågor är: har mitt slutande med nässpray något att göra med mina yrselanfall och vad kan jag göra? Jag har inte tidigare haft sådana här problem med yrsel. Mattias, 21

Utan tvekan kan det förekomma påtagliga utsättningssymtom när man slutar med en viss typ av nässpray som man köper själv. Har man de här besvären bör man tala med läkare, för att i samband med upphörande av den här typen av spray, börjar med en spray som innehåller kortison. Då det kan ta en tid innan effekten kommer fullt ut, tar man av båda en kortare tid tillsammans för att sedan långsamt minska den förstnämnda sorten och fortsätta med kortison några vecker eller ett par månader.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Pollenbesvär trots medicin

Hej, jag är pollenallergiker och jag upplever att mediciner hjälper till viss del, men jag upplever fortfarande besvär. Finns det något mer jag kan göra för att underlätta mina symptom?

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: