Ange ditt sökord

Annons:

Xzazz (kvinna 42) berättar om sin pojkväns akuta andningsbesvär:

Han väckte mig häromnatten och hade i princip helt stopp för inandningen, ungefär som när man sväljer en äppelbit eller liknande. Efter ett par minuter gick det över. Han sade att detta hade hänt 10-15 ggr under de senaste 15 åren, även när han var vaken. Kan detta vara någon form av bronkospasm? Varför uppstår detta? Kan det vara fara för livet, om det inte går över? Finns det något man kan göra för att undvika att det uppstår? Finns behandling? Han menar själv att det har stor betydelse att han blir lugn för att det ska avta.

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är lite svårt att veta, då symtomen inte är helt typiska. Man kan relativt lätt testa på bronkospasm – med ett astmatest, metakolintest eller genom ett ansträngningstest. Detta bör väl vara det första steget i en utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: