Ange ditt sökord

Annons:

Wee (man 51) undrar:

hur "farligt" det är att använda avsvällande medel under längre tid, säg ett år? Typ Nezeril och liknande.

Skrivet av Docent Anders Cervin...
Problemet med att använda avsvällande näsdroppar under längre tid är att näsans slemhinna vänjer sig. Det gör att när man inte tar näsdroppar sväller slemhinnan upp och så måste man ta näsdroppar igen. Man kommer då lätt in i en ond cirkel och näsdroppsbehovet ökar och ökar. Ibland kan det vara besvärligt att bryta det. En kortisonnässpray brukar hjälpa. Men ibland kan man också behöva använda kortisontabletter ett kortare tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: