Ange ditt sökord

Annons:

Warren (man 75) drabbades för två år sedan av en besvärlig halsinfektion:

Senare fick jag kronisk bronkit och astma. Nu är jag igång igen, har svårt att andas, har kraftig väsande andning så jag har svårt att sova, ont i halsen m.m. Min egen läkare har skrivit ut Oxis, Pulmicort (som jag inte må bra av), Bricanyl och Doxyferm. Det känns hela tiden som att något är fast i halsen. Jag skriver för att det är omöjligt att få en ny tid inom två månader. Jag vill veta om har jag rätt behandling?

Skrivet av Olle Zetterström...
Att medicinera mot kronisk bronkit och astma med Oxis och Pulmicort är rätt och brukar vara bra. Det kan vara lite svårt att inhalera med turbohaler ibland och man kan prova andra inhalatorer med samma typ av mediciner, om Flutide diskus eller Asmanex twisthaler. Det finns också moderna sprayer som kan vara lätta att ta. Jag tycker också att man ska undersöka om det är något annat bakom. En lungröntgen och en undersökning av luftstrupe (och näsa) med spegel eller helst fiberskop skulle jag rekommendera.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: