Ange ditt sökord

Annons:

Vit hud efter borttagning av tatuering

Hej. Jag har gjort tatueringsborttagning med hjälp av laser, tatueringen är nu borta (alltså färgerna) men huden där jag haft min tatuering är nu vit, som jag tror är hypopigmentering. Är det något som med tiden försvinner eller finns det behandling mot detta?

Kvinna, 33 år

Hej! Hypopigmentering eller depigmentering, det vill säga att huden blir ljusare än övrig hud, är tyvärr en risk vid borttagning av tatuering med hjälp av laser, framför allt hos de som från början har lite mörkare hud. Hypopigmentering efter laserbehandling kan läka ut av sig själv, men det tar flera veckor upp till månader. Om det därefter inte har blivit bra kan det eventuellt finnas alternativa sätt att pröva behandla det på, även om inget garanterat hjälper. Även om man ofta får stå själv för kostnaden bör man diskutera med hudläkare innan man gör något.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Sofia Åkerlund
Dermatologi
Uppdaterad: 5 juni, 2024 Publicerad: 5 juni, 2024

Liknande frågor

Hud & Hår

Går milier (vita prickar i ansiktet) att behandla?

Kan man behandla milier med något preparat så att de försvinner? Kan man använda något preparat som hindrar dem att uppstå?

Hud & Hår

Återkommande bältros

Hade bältros för två år sedan. Misstänker nu att jag fått det igen. Vad gör jag?

Hud & Hår

Hur vet jag om det är svamp eller torr hud?

Jag har torr hud på fötterna och gula förhårdnader. Det är spräckliga partier framförallt på topparna på stortårna. Jag filar och smörjer men det kommer snabbt tillbaka. Hur vet jag om det är svamp eller torr hud?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: