Ange ditt sökord

Annons:

Vill ej äta bensodiaziner

Hej. Har problem med ångest o sömnproblem.Har gått hos psykolog 11 gånger och hos läkare på vårdcentral som har skrivit ut antideppläkemedel( 3 olika sorter provade, dock utan resultat.Just nu provar jag Atarax 25mg,men tycker inte att det hjälper tillräckligt.Vill ej äta bensodiaziner. Detta har pågått i 1,5 år.Min fråga är om ångest försvinner med tiden av sig själv. Motionerar 3ggr i veckan. Är måttlig med sprit. Tacksam för svar. Mvh Mats

Atarax är inte ett antidpressivt läkemedel utan ett ångestdämpande läkemedel. Det finns ett nytt antidpressivt läkemedel som ger både antidepressiv/ångestdämpande samt sömnförbättrande effekt. Det heter Valdoxan. Om Din husläkare inte är insatt i det läkemedlet så kan han/hon remittera till specialistläkare i psykiatri som vet mer om detta läkemedel. Motion är alltid av godo och det finns t.o.m. studier som visar att motion regelbundet ger lika god effekt som antidepressiva läkemedel vid lättare depressionstillstånd.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2013

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: